Anadolu Grubu Holding’in Kredi Notu Teyit Edildi: Uzun Vadeli Not (TR) AAA

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
AG Anadolu Grubu Holding A.Ş. (AGHOL), 5 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. tarafından gerçekleştirilen güncel kredi notu değerlendirmesini kamuoyuna sundu. Yapılan açıklamaya göre şirketin uzun vadeli ulusal kredi notu (TR) AAA, kısa vadeli kredi notu ise (TR) A1+ düzeyinde teyit edildi. Bu dereceler, şirketin finansal yükümlülüklerini zamanında yerine getirme kapasitesinin çok yüksek olduğunu gösteren en üst düzey notlar arasında yer alıyor. En Yüksek Derecelendirme Notları Teyit Edildi Saha Kurumsal’ın gerçekleştirdiği değerlendirme, Holding’in hem iç pazardaki geçmiş performansını hem de mevcut finansal yapısını dikkate alarak oluşturuldu. Şirketin farklı sektörlerdeki yatırımları, geniş iştirak portföyü, kurumsal yapısı ve risk yönetimi politikalarının yanı sıra, finansal ve operasyonel riskleri detaylı biçimde analiz edildi. Bu değerlendirmeler neticesinde Saha Kurumsal, AG Anadolu Grubu Holding’in kredi notlarını aşağıdaki şekilde teyit etti: “AG Anadolu Grubu Holding A.Ş.’nin, Türkiye içinde faaliyet gösterdiği sektörlerdeki köklü geçmişi, piyasa konumu, finansal yapısının istikrarı, etkin kurumsal yönetim anlayışı ve risk yönetimi uygulamaları dikkate alınarak; uzun vadeli ulusal kredi notu (TR) AAA, kısa vadeli kredi notu ise (TR) A1+ olarak teyit edilmiştir.” Kredi Notlarının Anlamı Nedir? Ulusal kredi notlarında (TR) AAA seviyesi, bir şirketin borçlarını zamanında ve eksiksiz ödeme kapasitesinin çok yüksek olduğunu ve en düşük kredi riskine sahip olduğunu ifade eder. Bu not düzeyi, kurumsal borçlanma ve finansman arayışlarında ilgili şirketin piyasada güvenilirliğini en üst düzeyde temsil eder. Kısa vadeli not olan (TR) A1+ ise, şirketin kısa vadeli yükümlülüklerini karşılama gücünün güçlü ve likidite durumunun yeterli seviyede olduğunu belirtir. AGHOL’un Mali Disiplini ve Yatırımcı Güveni Öne Çıktı AG Anadolu Grubu Holding’in kredi notlarının yüksek seviyede teyit edilmesi, şirketin piyasa güvenilirliğini ve finansal istikrarını bir kez daha ortaya koydu. Kurumsal yönetim ilkelerine uyumu ve disiplinli mali yapısıyla öne çıkan Holding, uzun vadeli yatırım planlamaları ve iştirak yönetimi konularında da sektör içi konumunu korumaya devam ediyor. AG Anadolu Grubu Holding’in uzun vadeli kredi notu nedir? Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, AG Anadolu Grubu Holding’in uzun vadeli ulusal kredi notu (TR) AAA olarak teyit edilmiştir. Bu, en yüksek kredi notu seviyesidir.

Geri