A
Admin
Yönetici
Yönetici
Son Mühür- AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Ekonomim'e verdiği özel röportajda, Türkiye ekonomisinin mevcut durumuna dair çarpıcı tespitlerde bulundu. Zeybekci, özellikle yüksek faiz oranlarının yatırım ve üretim üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. "Faizler bu seviyedeyken, hiçbir iş insanı yatırım yapmaz," diyen Zeybekci, basiretli bir tüccarın, yüksek faiz ortamında parasını üretime değil, faize yatıracağını vurguladı. "Üretim seferberliği için faizlerin düşmesi şart" Zeybekci, Türkiye'nin üretim seferberliğine geçmesi ve ekonominin canlanması için faiz oranlarının düşürülmesi gerektiğini savundu. "Faizler yüzde 30'un altına inerse, insanlar paralarını faize yatırmak yerine üretime yönlendirir," diyen Zeybekci, bu durumun yeni yatırımların önünü açacağını ve ticaretin canlanmasını sağlayacağını belirtti. Ayrıca, bu canlanmanın, her talebin kendi arzını yaratacağı bir döngüyü tetikleyeceğini ifade etti. TÜSİAD ve diğer paydaşlarla reform çalışmaları Zeybekci, ekonomi politikalarının oluşturulmasında TÜSİAD ve diğer ilgili kuruluşlarla işbirliği içinde olduklarını da belirtti. "Reform paketi olarak, sistemin rahatlaması, üretim seferberliğinin başlaması ve faizlerin düşmesi için çalışmalar yaptık," diyen Zeybekci, bu çalışmaların amacının, Türkiye ekonomisini daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak olduğunu söyledi.