Omaha Kahini olarak anılan Warren Buffett'ten 95 yaşında emekliliğe yeşil ışık!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Son Mühür- Dünyada yatırım denildiğinde tüm gözlerine çevrildiği isimler listesinin zirvesinde yer alan Warren Buffett takipçilerini şaşırtan kararını duyurdu. 95 yaşına olmasına rağmen aktif çalışmasını sürdüren Buffett, Berkshire Hathaway iş grubunun liderliğinden emekli olacağını açıkladı. Buffett, cumartesi günü grubun yıllık hissedar toplantısında yaptığı açıklamada, 2025 yılı sonunda CEO görevinden ayrılacağını ve görevi kendisinin halefi olarak bilinen başkan yardımcısı Greg Abel'e devredeceğini söyledi. Yaşamını Nebrask'nın Omaha kentinde sürdüren ve yatırım konusundaki tahminleri nedeniyle tüm dünyada Omaha Kahini olarak adlandırılan Buffett, "Ben yine de etrafta dolanırdım ve birkaç durumda faydalı olabilirdim, ancak son söz Greg'in operasyonlarda, sermaye dağıtımında veya başka herhangi bir konuda söyledikleri olurdu" dedi. Serveti 168.2 milyar dolar... Bir asra yaklaşan yaşına rağmen Buffett daha önce asla emekli olmayacağını açıklamıştı. Buffett'ın Cumartesi günü itibarıyla net serveti, Forbes dergisinin gerçek zamanlı zenginler listesine göre 168,2 milyar dolar. Buffett, cumartesi günü yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump'ın gümrük vergilerinin korkunç küresel sonuçları konusunda uyardı ve "ticaretin bir silah olmaması gerektiğini" ancak "ticaretin bir savaş eylemi olabileceğine şüphe olmadığını" söylemişti.

Geri