Nasmed Sağlık 2024’te Zarar Açıkladı: Temettü Dağıtımı Yapılmayacak mı?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2024 yılına ait faaliyetlerini finansal tablolarla kamuoyuna açıklayan Nasmed Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş. (EGEPO), yıl genelinde yaşanan ekonomik gelişmelerin etkisiyle dönem zararına uğradı. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde, kâr dağıtımı yapılmayacağını kamuoyuna duyurdu. Yönetim Kurulu’nun 5 Mayıs 2025 tarihinde yaptığı toplantıda alınan bu karara gerekçe olarak, Türkiye Finansal Raporlama Standartları’na göre hazırlanmış ve bağımsız denetimden geçmiş 2024 yılı mali tablolarında oluşan 23.700.775 TL’lik dönem zararı gösterildi. Bu nedenle, Yönetim Kurulu söz konusu dönemde herhangi bir temettü ödemesi yapılmamasını önerdi. Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Şirket merkezinde toplanan Yönetim Kurulu, 2024 yılı finansal tablolarının Türkiye Finansal Raporlama Standartları’na göre bağımsız denetimden geçirilmiş versiyonunda, 23.700.775,- TL tutarında dönem zararı oluştuğunu tespit etmiştir. Bu doğrultuda, 2024 yılına ilişkin herhangi bir kâr dağıtımı yapılmaması ve söz konusu teklifin 2024 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ortakların onayına sunulmasına oybirliğiyle karar verilmiştir.” Şirketin 2024 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler neticesinde zarar açıklaması, yatırımcıların beklentilerinde revizyona gitmesine yol açarken, Yönetim Kurulu’nun temettü dağıtımı yerine sermaye yapısını koruma yolunu seçmesi dikkat çekti. Söz konusu kararın nihai olarak 2024 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ortakların onayına sunulacağı ve buradan çıkacak kararın bağlayıcı olacağı bildirildi. 2024 Yılı Finansal Görünüm Nasmed Sağlık’ın 2024 yılına ait mali tabloları, şirketin faaliyetlerinden kaynaklanan toplam zarar rakamını ortaya koydu. Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) çerçevesinde hazırlanan ve bağımsız denetim sürecinden geçen bu tablolar, şirketin net dönem zararını 23.700.775 TL olarak kayıtlara geçirdi. Bu tutar, şirketin kâr dağıtımı için gerekli yasal ve mali koşulları sağlamadığı anlamına geliyor. Nasmed Sağlık A.Ş. 2024 Finansal Özeti Finansal Kalem Tutar (TL) Net Dönem Kârı/Zararı -23.700.775 Kâr Dağıtımı Yapılmayacak Genel Kurul Onayı 2024 Yılı Toplantısında Şirketin mali performansı göz önüne alındığında, negatif sonuçların oluşmasında sağlık sektöründe yaşanan maliyet artışları, ekonomik dalgalanmalar ve kur etkileri gibi birçok etkenin rol oynadığı değerlendirilse de, KAP bildiriminde yalnızca sayısal veriler ve alınan karar yer aldı. Bu kapsamda yapılan açıklamalar, yatırımcılar açısından yalnızca bilgi amaçlı oldu. Genel Kurul Onayı Bekleniyor Yönetim Kurulu tarafından alınan bu karar, ilgili yılın Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ortakların oyuna sunulacak. Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Mevzuatı gereği, kâr dağıtımı yapılmaması yönündeki önerinin geçerlilik kazanması için ortakların onayı gereklidir. Bu bağlamda, şirketin almış olduğu karar yalnızca bir teklif niteliği taşımakta olup, nihai kararın hissedarların onayı ile kesinleşeceği belirtilmektedir. Temettü Beklentisi Olan Yatırımcılar İçin Belirsizlik Nasmed Sağlık’ın temettü dağıtımı gerçekleştirmeyecek olması, özellikle temettü geliri odaklı yatırım stratejisi izleyen hissedarlar açısından beklentilerin boşa çıkmasına neden oldu. Şirketin geçtiğimiz yıllarda temettü politikası bulunmamakla birlikte, yatırımcılar açısından bu durum yeni bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da EGEPO koduyla işlem görmekte olup, alınan bu kararın ardından hisse fiyatlarında oluşabilecek olası tepkiler piyasa tarafından takip edilecek. Nasmed Sağlık 2024 yılı için neden temettü dağıtmıyor? Nasmed Sağlık, 2024 yılına ait Türkiye Finansal Raporlama Standartları’na göre düzenlenmiş bağımsız denetimden geçmiş mali tablolarında 23.700.775 TL tutarında dönem zararı açıkladığı için temettü dağıtımı yapılmayacaktır. Bu durum, şirketin kâr elde edememesi ve dolayısıyla dağıtılacak bir tutarın bulunmaması nedeniyle alınmış bir Yönetim Kurulu kararıdır.

Geri