A
Admin
Yönetici
Yönetici
Dün ne yazsam diye düşünerek, bir dizi platformunda gezerken eskiden izlenme rekoru kıran “Avlu” dizisine rastladım. Ve zamanında soluksuz her hafta izlediğim diziyi tekrar seyrettim. Sabahtan akşama kadar bir solukta on birinci bölüme gelmişim. Dizinin oyuncuları o kadar iyi ki nasıl on bir bölüm izledim hiç biliyorum. Ve şiddetle tavsiyemdir yeniden izleyiniz. Dizinin yeni sezonu da çekilmeye başlıyor. Deniz isimli mahkumun avukatı tarafından mükemmel savunması diziye damgasını vuran sahnelerden birisi, Deniz'in kızının öldüğü bölüm oldukça etkileyici, mahkumların, Umut Radyo'da yaptığı yayınlar o kadar iyi ki ders verir nitelikte... Demet Evgar’ın muhteşem oyunculuğu, Nursel Köse yani namı diğer Kudret’in kötü kadın rolü, elimden gelse, yanımda olsa taşlarım inanın ki çok sinir bozucu ve seyirciye oldukça etkiler nitelikte... Az önce bahsettiğim gibi oyuncuların Umut Radyo'da hayat ile ilgili konuşmaları, şairlerin dörtlükleriyle sözlerini tamamladığı sahneler. Yedinci bölümde Deniz Umut Radyo'da yaptığı yayında, sözlerine şöyle başlıyor "hepimiz bir bedel ödüyoruz kimimiz yaptıklarımızın bedelini kimimiz yapamadıklarımızın bedelini ödüyoruz. Ve bu beden birçok şeyden mahrum kalmamıza sebep oluyor" sözlerinin sonunda öyle bir cümle ediyor ki söylediği her şeyi özetliyor, “Umut cesaretin yarısıdır.” Onuncu bölüm Deniz’in kızının öldüğü ve defin edildiği sahnelerin olduğu bülüm, o bölümde Ceren Monay yani Azra Umut Radyo'da bir yayın yapıyor, Azra yayında diyor ki “Annen öldüğünde sen aslında anneni değil çocukluğunu gömersin” sözlerine şöyle devam ediyor, "şimdi sorarım o yazara ya çocuk ölürse anne kendini mi gömer" dedi ve usta yazar Atilla İlhan’ın bir dörtlüğüyle sözlerini tamamladı. "Yukarıda ne oyunlar oynanıyor Biz aşağıda ne oyunlar oynuyoruz Bitecek ama Bu zulüm bir yerde bitecek Nerede, nasıl bilmiyorum ama bitecek" Bitmek zorunda çünkü, tabiatın kanunu bu Atilla İlhan’ın hayat üzerine ders niteliğinde birçok sözü var sizlerde bilirsiniz boşuna usta şair denmez değil mi bir insana? Ben bu Pazar günümü bu muhteşem dizi ile geçirdim. Daha nice böyle diziler var bize bir şeyler katan ama bizden birçok şey alan dizilerde var. Lütfen o dizileri izlemekten kaçınalım ve çevremizdekileri de izlememeleri konusunda uyaralım… Bu kadar denk gelir, bölgenin tek radyosu 92.7 Radyo Ege’de ne çalıyor. Konumuzla tam uyumlu Can Ozan "acıtır gibi severek" çalıyor. Sizlerde diyorsunuz niye bu kadar şaşırdı, konumuzla ilgisi ne o zaman size sözlerini paylaşayım… "Hasret üzerimdeki kasvet Acıtır gibi severek Bitecek bi’ gün elbet sabret Her nefeste yüreğimde bi' beste O da benle mezara dek Çalıyor aheste, aheste... " Bence şarkının bu sözleri bizim konumuza o kadar uygun ki mahkumluk anneye, babaya, çocuğa, sevgiliye ve nicelerine duyulan hasret. Tekrar görüşünceye denk hoşça kalın…