Aksak ayağa sıkı basmak

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
“Manzum anlatımlar” birincil sözel kültür aşamasının en önemli dil araçları idi. Bugün “İkincil Sözel kültür” ve “Görsel kültür” aşamasında manzum anlatım yazılı anlatımdan daha geniş kitlelere ulaşabiliyor, yeter ki kanallarını bulabilsin. Geçen hafta yaşama anlam katma ile ilgili bir manzum anlatımı sizlerle paylaştım gelin şimdi de “yaşama anlam katma arayışımızı” bir başka manzum anlatımla paylaşalım. Aksak ayaklıysa benim insanım Sıkı basar o ayağın üstüne Eksiği saklama doğasında var Yarar olmaz yakındaki dostuna Gerçek insan dosta ayna olmalı Açgözlü hırsına sınır koymalı Önce zihnindeki açlık doymalı Değer verme sırtındaki postuna Gerçeği bilmeden sözün söyleme Duygu gemle aklın varsa eğleme Yalanı gerçeğe asla yeğleme Özen göster sözündeki kastına Gerekçesiz suçlar isen birini Yitirirsen güçlü olan yerini Anlamlıdır bilgilerin derini Tutsak olma sığ olanın sırrına Gülağa cehaleti bil sığınma İlkeliysen korku ile dağılma Kendini bil bilmeyene darılma Sürgit sen haklı oluna yoluna

Geri